Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2024.07.22. 20:46

Fórum szabályok


A fórumban tilos mindennemű kereskedelmi tevékenység propagálása, vagy folytatása.
Továbbá, kereskedelmi egységek (fegyverszaküzletek) reklámozása.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3081 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129
 GÁZPISZTOLY 
Szerző Üzenet
Fórum tag

Csatlakozott: 2024.02.24. 14:23
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Üdvözletem!
Lehent én értek félre valamit. Gázspray vásárlás ügyében kérdeznék mert ahány fórum fegyverbolt annyi féle verzió. A 40 ml gázspray megvásárolható magánszemélynek vagy nem, itt közbiztonságilag veszélyesnek írják magánszemélyeknek. Értelmezésem szerint 40 ml több 20 grammnál ezért én ezt meg sem vehetem?
Olyan fegyverbolt is akad ahol ugyan ilyen sprayra azt írják 20 gramm alatti, 40 ml.
Ezt a fegyverboltról másoltam ki. Ha egy ilyen magammal viszek az utcára elkövetek e vele szabálysértést, van olyan üzlet ahol eladnák mert nincs 20 gramm de 40 ml van arra is ráírva. Nem ez az üzlet ahonnét ezt másoltam ki.

Emberi és állati eredetű támadások kivédésére alkalmas gázspray.
Hatóanyag: CS ( Chlorbenzylidenmalonsauredinitril)
Töltőtömeg: 40 ml
Hatótávolság: 3 méter
Méret: 90x35 mm

Ez a termék 18 év felett szabadon megvásárolható, de csak személyesen vehető át üzletünkben. Megrendelésével csak vásárlási szándékát jelezheti.
Kérdésével forduljon vevőszolgálatunkhoz.

Ez a termék a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet alapján közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül. Forgalmazása kizárólag az alábbi szervek részére engedélyezett:
-Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a Magyar Köztársaság területén állomásozó fegyveres szervek, továbbá azokra a szervek és személyek részére, melyeknek a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását, használatát jogszabály megengedi.
Ezen termék megrendelésekor Ön nyilatkozik arról, hogy Ön a fent megnevezett szervek valamelyikébe tartozik, és ezért a termék megvásárlására jogosult.

A közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklásáról:
3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.

(2) Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom
a) a Magyar Honvédségre, a rendvédelmi szervekre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra, a nemzetbiztonsági szolgálatokra, a Magyar Köztársaság területén állomásozó fegyveres szervekre, továbbá azokra a szervekre és személyekre, melyeknek a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását, használatát jogszabály megengedi
b) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre,
ba) amelyeknek közterületen, nyilvános helyen, valamint közforgalmi közlekedési eszközön való birtoklása indokolt és
bb) amelyek esetében - a tényleges munkavégzés vagy tevékenység során történő használaton, a szükséges szállításon kívül - az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik
c) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre, amelyek közterületen lévő jármű belső tereiben más illetéktelen személy számára nem hozzáférhető módon rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben vannak elhelyezve
d) azokra az eszközökre, amelyek használata filmfelvétel, színházi előadás, illetve más hasonló rendezvény megtartásához szükséges
e) a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényeket.


2024.02.24. 14:59
Profil
titkos ügynök
Avatar

Csatlakozott: 2009.09.18. 03:49
Hozzászólások: 1317
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Üdv a fórumban.

Ez itt a lényeg. "Ez a termék a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet alapján közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül. Forgalmazása kizárólag az alábbi szervek részére engedélyezett:"

Alant a kivételezettek felsorolása. Tehát, azok az eszközök amik közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek lettek minősítve, nem hordhatóak a közterületen, továbbá tilos az eladásuk is azoknak, akik nincsenek a kivételezettek felsorolásában.

Továbbá, a 40 ml-es gázspray-k soha nem voltak 20 g töltőtömegűek, aki ilyen állítást tesz közzé az vagy nem tudja mit beszél, vagy hazudik, a 20 g töltőtömeg, tehát a flakonban lévő folyadék súlya, kb 24 ml, a 40 ml, az kb 35 gramm töltőtömegnek felel meg.
Vannak olyan Magyar gyártmányú gázspray-k amiknél fel van tüntetve a milliliter, és a töltőtömeg is, 19,5 gramm, 24 milliliter.
Egyszerűen ellenőrizhető, le kell mérni egy tele, és egy üres flakont, ugyanolyan gázspray-ből, a különbözet a töltőtömeg, 40 ml-es gázsprayk, esetében ez kb 35 gramm lesz.
Kisebb eltérések adódhatnak de 30 gramm alatt nem lesz a töltőtömeg, ez azt jelenti, hogy ha 40 milliliteres gázspray-t hord hord magával, közterületen, akkor szabálysértést követ el.
Az üzlet, csak azoknak adhat el ilyen gázspray-t akik benne vannak a felsorolásban, ugyan ez vonatkozik az OC spraykra is, de azoknál a 20 gramm töltőtömeg alattiak is közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek lettek minősítve, ezért a közterületen hordásuk, vagy illetékteleneknek eladásuk, szabálysértésnek minősül.

_________________
Jeckel professzor megkérdezte,miért lőttem azonnal a fürdőszobában lévő emberre.Ugyanis csak egy pszichológiai
tesztről volt szó.
Azt válaszoltam, azért, mert túl öreg vagyok órákig vitatkozni valakivel.Ezért lövök. Ez az egyetlen erősségem, a sorssal szemben.


2024.02.24. 21:30
Profil
Fórum tag

Csatlakozott: 2024.02.24. 14:23
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Köszönöm a gyors választ! Ezek szerint meg sem vehetem a nagyokat, jól értem, paprika spray kizárva? Mi van a paprika lőszerekkel az nem tilos, hatástalan volna még nem próbáltam nincs gázpisztolyom. Hogyan nem gázosodik, ezt olvastam.

3. PV (Capsaicin). A humánus? hatóanyag.


A három hatóanyag közül, a legkevésbé hatásos. Gázspraykban és gáztöltényekben, a szintetikus capsaicin ( a paprikából vonják ki) található. Az irritáló hatása nagyon alacsony gáztöltényből kilőve, szinte alig gázosodik, ezért gázsprayból kifújva, folyadék állapotban használhatóbb.

A capsaicin hatóanyagú töltények és gázsprayk, Németországban egy jogszabály miatt emberi támadók ellen nem használhatóak, ezért mint állatok elleni eszközök kerülnek forgalomba.

A PV gáztöltényekből kilövődő hatóanyag felhő igen kicsi és gyorsan leülepszik. A hatása a torokban jelenkező kaparó égető érzésben, és nagyobb mennyiségben köhögésben nyílvánul meg.

Gázsprayból folyadék állapotban a szembe kerülve kellemetlen égető érzést okoz, de a CN és a CS könnygázoknál jóval kisebb mértékben, bár mivel vízben nem oldódik, ezért a hatása tovább tart, akár 20-40 percig is.

Az erőspaprikát rendszeresen fogyasztó emberekre a capsaicin tartalmú gázsprayk, gáztöltények, nem sok hatással vannak, és az állatokra gyakorolt hatása is bizonytalan, ezért az önvédelmi célú használata nem javasolt.

Vízben nem semlegesíthető, ezért a szembe került anyag, orvosi ellátás nélkül a szem hajszálereinek megpattanását és vérömlenyt okozhat!

Azt szeretném kérdezni ha veszek gázpisztolyt ahhoz milyen lőszert érdemes venni a cs gáz milyen erős ha megtámadnak rá lövök megáll tőle?


2024.02.26. 22:55
Profil
titkos ügynök
Avatar

Csatlakozott: 2009.09.18. 03:49
Hozzászólások: 1317
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Egyértelmű a jogszabály, nem veheted meg, de sok helyen eladják, tehát mégis megveheted, de ez legyen a kereskedő dolga, te ne foglalkozz vele.

A szintetikus capsaicin, ilyen van a töltényekben, por formájában eléggé irritáló, ha elégeted nagyon irritáló, fehér füst lesz belőle, de a kilövődéskor nem ég el, és por formájában sem tud maradni, megolvad, és elveszíti az irritáló hatását.
Kipróbáltam, nyilt lángtól megolvad, utána gázosodik, füstölni kezd, de amíg nem füstöl nem érezni semmit, kilőve sem érezni irritáló hatást, mert nem gázosodik, ez a lényeg.
Azelőtt gyártottak 20 milligramm töltetűt, azok gázosodtak, mert kevés por volt bennük, minél nagyobb a töltet annál gyengébb, ezért mondom, hogy ezek alkalmatlanok önvédelemre.

A gázpisztoly egy értelmes döntés, de ne vegyél Olasz, vagy Török gyártótol, mert ipari hulladék szintjén mozognak, és forgópisztolyt vegyél, de azt is próbáld ki megvétel után, mert ha hibás, vissza tudod cseréltetni, vagy visszakérni a vételárat. Megbízható üzletből vásárolj, ahol garacia is van a termékre.
Az Umarex smith wesson, vagy a detective special jól működő konstrukciók, a röhm rg 89-es is, a sok spiáter ellenére tartósak is, CS töltényt vegyél, a CN jobb, de nem nagyon lehet már venni, a paprikát el kell felejteni, nincs értelme.

A CS től megáll e, kérdésedre. Nem, nem áll meg, a gázfegyvereknek nincs megállítóereje, de csökkentik a támadó harcerejét, és van időd elhagyni a helyszínt.
A lövéseket az ellenség arcára kell összpontosítani, 3 mérernél nem távolabbról, utána elhagyni a területet, ez a lényeg, ha betalál a vegyszer nem fog utánad menni, ebben biztos lehetsz. Előveszed a pisztolyt, nem kell kapkodni, nehogy elejtsd, hátralépsz, célzol, és meghúzod a ravaszt, nyugodtan, mintha céltáblára lőnél.

_________________
Jeckel professzor megkérdezte,miért lőttem azonnal a fürdőszobában lévő emberre.Ugyanis csak egy pszichológiai
tesztről volt szó.
Azt válaszoltam, azért, mert túl öreg vagyok órákig vitatkozni valakivel.Ezért lövök. Ez az egyetlen erősségem, a sorssal szemben.


2024.03.03. 02:30
Profil
Fórum tag

Csatlakozott: 2024.02.24. 14:23
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Köszönöm a választ. Közben jártam több boltban a törököket nagyon lehúztad de az egyik boltban is nem árulnak umarexeken kívűl mást, állítólag a sok garanciális hibák miatt nem tartanak török gázpisztolyt.
Nagyon drágák az umarexek, 100000 nél drágább is van ez nekem megfizethetetlen, de így törököt nem veszek meg ráadásul fegyverboltos is ilyen véleménnyel volt róluk pláne.
Használtba nem kell mert nem tudom el van e használódva belülről ami kívűlről nem feltétlen vehető észre, gázspray meg nincs a kicsiken kívűl úgy hogy talán valamilyen kést kéne vennem azokról tudnál esetleg valami írni, nem értek hozzájuk ezért kérdezem milyet érdemes mértre a kisebbekből ami nem feltűnő, komoly késre gondoltam nem konyhai kés természetesen.


2024.03.17. 14:44
Profil
titkos ügynök
Avatar

Csatlakozott: 2009.09.18. 03:49
Hozzászólások: 1317
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
A gagyi Török is sokba kerül már, kb fele az Umarex gázpisztolyoknak, és az Umarex legalább működik.
A kés témához, szerintem nem sok értelme van kést hordani, a kisebb kések értem ez alatt a húsz cm alatti pengéjűeket, nem alkalmasak arra, hogy ártalmatlanná tedd a támadót, értelmes méretűt viszont nem lehet rejtve hordani, vagy nehezen.
Ha leszúrod egy normális késsel azt nem éli túl a támadó, aztán börtönbe kerülsz, ezen gondolkodj el.
Még lakásban érdemes tartani tőrt, kardot, mert mivel nem lehet lőfegyverhez jutni kell valami normális fegyver amivel védekezni lehet, egy kardnak van stopphatása, nagyobb mint egy lőfegyvernek, de egy utcán is hordható méretű késnek nincsen, egy gázpisztoly az utcán szerintem többet ér.
A használtakkal vigyázni kell, valóban lehetnek hibásak, és gyakran majdnem annyiba kerülnek mint az újak, nem érdemes foglalkozni velük.

_________________
Jeckel professzor megkérdezte,miért lőttem azonnal a fürdőszobában lévő emberre.Ugyanis csak egy pszichológiai
tesztről volt szó.
Azt válaszoltam, azért, mert túl öreg vagyok órákig vitatkozni valakivel.Ezért lövök. Ez az egyetlen erősségem, a sorssal szemben.


2024.03.18. 04:52
Profil
Fórum tag

Csatlakozott: 2024.02.24. 14:23
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Átgondoltam letettem a késekről legális dolgoknál maradok. Kivéve nagy gázspré annál nem érdekel a szabály sértés. Van egy törökre való ahhoz teszek még aztán veszek umarexet, talán nyárra össze jön rá a pénz. Azokból melyiket ajánlanád neked melyik vált be legjobban? Nem szilveszterezni kell, önvédelemre venném lőve nem sokat lenne vele.


2024.03.19. 23:10
Profil
Fórum tag

Csatlakozott: 2024.02.24. 14:23
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
Házba gulilövedékes még esetleg olvastam nagyon ellene vagy nincs stopphatása de mit értesz stopphatáson jönne tovább a behatoló nagyon fájhat egy olyan találat én elmenekülnék ha rám lőnének egy olyannal. Kardnak hogy van stopphatása, késnek nem nagyon van sokan írják ezt egy szúrás nem sokat ér.


2024.03.19. 23:20
Profil
titkos ügynök
Avatar

Csatlakozott: 2009.09.18. 03:49
Hozzászólások: 1317
Hozzászólás Re: GÁZPISZTOLY
A kardvágástól kifordul a bele, annak elég megállító hatása van, úgy vélem, de késsel is leszúrnak embereket egy szúrással akik értenek hozzá.
A gumilővedék fáj, ez kétségtelen, ettől vagy megijed a támadó, vagy nem, ha nem, akkor neked megy, és addig ver amíg mozogsz, nézzél Orosz videókat, több ilyen eset is van.
Gázpisztoly, az Umarex, Röhm, azokat is az Umarex gyártja mindegyik revolver megfelelő minőségű, félautómatából a Röhm RG 88-as amit érdemes megvenni, a revolverező elsütőszerkezete miatt, vagy a Walther P 99-est, a többit nem szabad csőtetöltve hordani, mert elsülhetnek.
Az RG 89-es revolver talán a legjobb amit vehetsz, de mindegyik revolverük megfelelő, nekem nem volt velük bajom, mindenféle tölténnyel működtek.

_________________
Jeckel professzor megkérdezte,miért lőttem azonnal a fürdőszobában lévő emberre.Ugyanis csak egy pszichológiai
tesztről volt szó.
Azt válaszoltam, azért, mert túl öreg vagyok órákig vitatkozni valakivel.Ezért lövök. Ez az egyetlen erősségem, a sorssal szemben.


2024.03.20. 05:43
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3081 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 125, 126, 127, 128, 129


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég


Nem nyithat témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhat egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheti a hozzászólásait ebben a fórumban.
Nem törölheti a hozzászólásait ebben a fórumban.
Nem küldhet csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség